Geocaching: schatzoeken op vakantie

Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld zijn er Geocaches te vinden

Geocaching: schatzoeken op vakantie

Misschien heb je het wel eens gedaan: geocaching. Ergens in de natuur of op een bijzondere plaats wordt een waterdichte doos bewaard, waar je met een GPS-apparaat, of een app op je telefoon, naar gaat speuren.  

Wereldwijd

Het avontuur, Geocaching, brengt je elk gewenst moment naar een mooie en verbazingwekkende plaats. Misschien word je naar een plek in de buurt gebracht waar je nog nooit bent geweest. Wereldwijd zijn er 2 miljoen geocaches te vinden, dus waarschijnlijk ook een aantal bij jou in de buurt. Of je kiest ervoor om op je vakantiebestemming op avontuur te gaan!

Hoe werkt het?

Download de app op je telefoon of zoek de coördinaten op internet op en voer deze stippel jouw route uit met je GPS. Op de app of op internet kun je zien wat de grootte van de geocache is en hoe moeilijk de route ernaartoe is. In de geocache vind je vaak een logboekje en misschien enkele voorwerpen. Vergeet niet in het logboekje te schrijven. Daarnaast is het ook een regel dat je het voorwerp dat je vindt in de geocache ruilt met een gelijkwaardig of meerwaardig voorwerp (hierop moet je dus wel voorbereid zijn). Via de app geef je aan of je de geocache hebt gevonden. Vervolgens laat je de geocache precies zo achter als je deze gevonden hebt. Mocht je gebruikmaken van de app, dan kun je een hint achterlaten of vinden.

Tekst: Robin Jansen en geocaching.com