3 nieuwe thru-hikes

Lange afstandspaden om bij weg te dromen, of bij weg te zweten...

3 nieuwe thru-hikes

De Appalachian Trail (3.500 km) in Amerika is een van de bekendste thru-hikes, maar ook in Europa heb je lange afstandspaden onder het E-nummer.

Thru-hike
Een thru-hike wordt gedefinieerd als een langeafstand-trail, waarbij het begin en eindpunt van de trail wordt bereikt binnen één seizoen. De meest bekende thru-hike trails in de Verenigde Staten zijn de Appalachian Trail (AT) en de Pacific Crest Trail (PCT). De PCT is vooral bekend geworden door de film Wild. 

Nieuwkomers
Gelukkig voor ons, wordt er elke dag gewerkt aan nieuwe trails. Hieronder drie nieuwkomers die je op je bucketlist kunt zetten!

The Sinai Trail - Egypte
Afgerond in 2015 - 225 kilometer

Route: Van de golf van Aqaba naar de top van Mount Catherine, in Egypte.
Moelijkheidsgraad: 4/10. Binnen twee weken te voltooien. 
Voorzieningen: Water is schaars, je komt langs weinig steden. Het is dus wellicht handig om een Bedouin guide in te huren die kamelen en al je andere benodigdheden kan verzorgen. 

The Transcaucasian Trail
25 procent voltooid, nu 643 kilometer

Route: Door Georgia, Armenia, and Azerbaijan.
Moelijkheidsgraad: 5/10. Je hiket tot ruim 3.000 meter. 
Voorzieningen: Nu nog onduidelijk, maar gehoopt wordt dat met het finishen van de trail er homestays en gemakkelijke onderkomen zijn met simpel eten als brood, kaas en fruit.

The Greater Patagonian Trail
25 procent voltooid, nu al meer dan 10.000 kilometer

Route: Van San­tiago, Chile, naar Tierra del Fuego.
Moelijkheidsgraad10/10. De bedenkers van het pad zijn er niet zeker van dat het mogelijk is de gehele trail te voltooien, omdat hij elke dag verandert. Niemand monitort of onderhoudt de trail. 
Voorzieningen: you're on your own.