TGIF - wat gaan wij doen dit weekend?

Het weekend staat weer voor de deur, dus tijd om er op uit te trekken!

TGIF - wat gaan wij doen dit weekend?

Er is zijn dit weekend heel wat verschillende dingen te doen. Een obstaclerun, een prachtige expositie met de mooiste natuurfoto's vanuit de hele wereld en een “Micro paddle fest”. Let's go outside!

Vrijdag 25 Augustus

Wadlopen
Voor een bijzondere nacht ga je naar Pieterburen. Vanaf daar begint de Schiermonnikoog XXXL wadlooptocht. De tocht onder de tochten; de gehele Waddenzee oversteken naar Schiermonnikoog. De tocht begint om 4:30 en je loopt zo'n vijf uur. Vanuit Lauwersoog wordt je naar de “Negen Boerenpolder” gebracht om de tocht te beginnen. Mocht je een weekendje naar Schiermonnikoog toe gaan, dan is dit een mooie manier om er te komen. Voor meer info en andere tochten check hier

Alone in the wild

Blijf je toch liever thuis en wil je iets tofs zien? Filmmaker Ed Wardle heeft drie maanden lang alleen met zijn camera in de wildernis van Canada geleefd en hier een documentaire over gemaakt. De film is een mooi en intens persoonlijk document. De gehele serie is hier op youtube te zien.

 

Zaterdag 26 Augustus

Obstacle run Hollandse Kroon
Het parcours van deze run is uitgezet in en rond het pittoreske dorp Kolhorn en bestaat uit meer dan 38 hindernissen. Het parcours heeft een totale lengte van 5 kilometer en loopt door ondergelopen weilanden, dijken en het bos! Schrijf je hier in.

Beverexcursie Biesbosch
In de Biesbosch wemelt het van de bevers. Alleen laten ze zich niet vaak zien. Tijdens deze excursie ga je met een fluisterboot door dit prachtige natuurgebied. Met een natuurgids aan het roer kan het niet mis gaan. Let op de vele muggen en vliegen in het gebied, draag gepaste kleding. Hier kan je meer informatie vinden.

 

Zondag 27 Augustus

Micro Paddle Fest
Onze collega's van Salt Magazine organiseren het Micro Paddle Fest. Een prachtige kanotocht door het Wormer- en Jisperveld in Noord-Holland, het grootste aaneengesloten weidegebied van West-Europa. Check hier voor meer info en beschikbaarheid.

Expositie van Sabastião Salagado in het Nederlands Fotografiemuseum
De expositie van deze fotograaf heet Genesis en is een ode aan onze planeet. Voor de foto's reisde Sebastiao naar de uithoeken van de wereld. Madagaskar, de Galapagos Eilanden of Antarctica. Hij zocht de plekken op waar mensen en dieren nog steeds in evenwicht met de natuur leven. De expositie is tot 17 Juni geopend. Kijk hier voor meer info.

Tekst: Erwin Zantinga