TGIF – Wat gaan wij dit weekend doen?

Het is zomer en het weekend staat voor de deur, tijd om naar buiten te gaan! Een excursie in Drenthe, klimmen in de Veluwe of kanoën over de rivieren!

TGIF – Wat gaan wij dit weekend doen?

Elke vrijdag zetten we de leukste avonturen en evenementen voor jullie op een rij. Dit gaan wij het weekend van 4 tot en met 6 augustus doen.

Vrijdag 4 Augustus 

Kanoën in Drenthe
Nederland heeft prachtige rivieren en meren, die je het beste kunt beleven met een kano of kajak. Woon je in het noorden van het land, check dan de Drentse Aa. Deze afgaan per kano, kajak of met je eigen SUP-board is prachtig en je komt gebieden tegen waarvan het bijna voelt alsof je in Zweden bent. Hier kun je een kano huren.

Kanoën in de Biesbosch
Woon je iets zuidelijker, dan is er de Biesbosch te ontdekken. In het grootste zoetwaterreservaat van Nederland komen bevers, reeën en de zeldzame Noordse woelmuis voor. Je kunt gratis overnachten op paalkampeerplek “De Griendwerkershut” midden in de bossen. Deze is goed te bereiken per kano of kajak. Deze zijn hier te huren, ook voor een heel weekend.

Zaterdag 5 Augustus

Volg een kitesurf clinic
Heb je altijd al willen kitesurfen, maar heb je geen ervaring? Geen probleem! Volg een kitesurf clinic en wie weet vind jij je nieuwe verslaving. Omdat er heel veel kitesurfscholen in Nederland zijn hebben wij ze even voor je op een rijtje gezet. Check ze hier.

Valley Uprising
Na een hele dag kiten is het tijd voor wat ontspanning. De documentaire “Valley Uprising” gaat over de boulder en klimscene in Yosimite National Park. Van gezekerd klimmen tot solo freeclimbing and speedclimbing, alles komt voorbij in deze toffe documentaire over 50 jaar klimgeschiedenis. Hier te zien op Vimeo on Demand.

 

 

Zondag 6 Augustus

Klimmen in de Veluwse bossen
Heb je na het zien van de documentaire Valley Uprising zin om te klimmen? Dat kan perfect in de Veluwe! Er is een aantal klimbanen opgezet in de bossen, waaronder één met de langste tokkelbaan van Nederland. Op deze website kun je de banen checken.

Geologie op het Ballooërveld
Heidegebied het Ballooërveld in Drenthe kent een geschiedenis van tienduizenden jaren. Tijdens de vorige ijstijd is dit gebied gevormd, en sporen hiervan zijn nog duidelijk terug te zien. Tijdens deze tocht ga je met een expert dit ontdekken. De geologie-tocht is gratis en begint om 18:30. Meer info is hier te vinden.

Tekst: Erwin Zantinga
Foto: Raoul_Mellado / iStock