Martijn Doolaard doolde op de fiets de wereld rond

De fietstocht naar je werk is er niets bij, Martijn Doolaard ging per fiets naar Singapore

Martijn Doolaard doolde op de fiets de wereld rond

Op de fiets maak je een reis heel anders mee. Je kunt op plekken komen die je met de auto niet snel zult zien. Martijn Doolaard ging de uitdaging aan om met de fiets naar Singapore te reizen. 17.000 kilometer, prachtige foto’s en vele verhalen rijker schreef hij een boek: One Year on a Bike.

De reis             
16 april 2015 begon Martijn zijn fietstocht van Amsterdam naar Singapore. Het was geen race, maar een avontuur; op weg naar het oosten door een gevarieerd landschap. Hij had geen vaste route, maar wilde in elk geval Turkije, Iran en China zien. Zo fietste hij langs Praag, Budapest, Boekarest naar de Zwarte Zee, waar hij het einde van Europa bereikte. De reis verliep vervolgens langs Turkije, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan en Kirgizië.

Hoogtepunten
De mooiste momenten van zijn bijzondere reis waren voor Martijn in Turkije het wakker worden in Cappadocië, met uitzicht op talloze opstijgende luchtballonnen. In Iran werd hij verrast door de gastvrijheid. Overal werden hem maaltijden en slaapplekken aangeboden. Kirgizië heeft een bijzondere indruk achtergelaten vanwege de mooie wildernis.

Dieptepunten
Fietsen geeft veel tijd om na te denken en de gedachte ‘wat doe ik hier eigenlijk?’ spookte dan ook niet zelden door Martijns hoofd. Het was ook geen pretje, door de bergen fietsen met een zware fiets, en dan ook nog in exotische temperaturen. De hitte van de woestijn en de sneeuw in de hooglanden waren extreme omstandigheden.

Fotografie
Voor Martijn was het maken van foto’s tijdens de reis erg belangrijk. Een goede camera, met een selectie van de juiste lenzen, een Macbook en harddisks waren daarom onmisbaar tijdens zijn reis. De foto’s die te zien zijn in zijn boek ‘One Year on a Bike’ zijn echt de prachtigste beelden!

 Momenteel zit Martijn weer op de fiets en maakt hij een fietstocht van Vancouver naar Patagonia. Je kunt hem volgen via deze link.

 

Bron: juistmagazine.nl