Drie Engelse avonturiers met projecten waarvan je steil achterover slaat!

Outside heeft drie Engelse avonturiers op een rij gezet die je inspireren het beste uit het leven te halen.

Drie Engelse avonturiers met projecten waarvan je steil achterover slaat!

Er zijn zoveel avonturiers, zoveel avonturen te beleven en zoveel reizen al gemaakt, soms kan je door de bomen het bos niet meer zien. Outside heeft drie avonturiers op een rij gezet die de moeite waard zijn om te volgen.

Dave Cornthwaite

Alles wat hij doet staat in het teken van avontuurlijke reizen en meer “JA” zeggen.

– Expedition 1000
Expedition 1000 is een 12-jarig project waar hij 25 reizen maakt van 1000 mijl (1600 km) of meer met ongemotoriseerde voertuigen. Zo heeft dit project hem met een step door Japan laten rijden, maar ook met meer bijzondere vervoersmiddelen heeft hij lange reizen gemaakt. Voertuigen met namen als: Whike, Bikecar, Hase Pino, Elliptigo of de Icetrike maken dit project tot een regelrechte uitdaging en verrassing.

– Say Yes More
Dave gelooft er heilig in dat vaker JA zeggen een positief effect heeft op ieders leven. Dit concept uit zich in verschillende vormen. Zo is er het “Yestival”, de “Yes-Tribe” en de “Yesstories”.

Check meer over Dave op zijn website

 

Een bericht gedeeld door Dave Corn (@davecorn) op

 

Anna McNuff

Anna is uitgeroepen tot een van de 10  invloedrijkste vrouwelijke reizigers door The Guardian. Deze vrolijke spring in 't veld heeft een aantal mooie reizen gemaakt waarmee ze veel mensen inspireert.

– Travel Europe by social media
De route van deze reis is gemaakt door haar volgers op social media. Elke paar dagen gaf ze haar volgers een aantal opties. Zou ze noordelijk, zuidelijk of toch west gaan? Hoeveel kilometer? Wat zou de volgende stad zijn? Zo is ze in een maand van Londen naar Marseille gegaan.

– Running the length of New-Zealand
In januari 2015 gaat Anna voor haar grootste avontuur: de gehele lengte van Nieuw-Zeeland rennen. Tijdens deze 3075 km lange reis is ze langs Nieuw-Zeelandse scholen gegaan om lezingen te geven en de kids te inspireren om buiten het avontuur op te zoeken. Tevens heeft ze geld ingezameld voor “The Outward Bound Trust” die jongeren meehelpt met reizen. Het boek over deze reis is net een aantal weken uit!

Meer over Anna McNuff

Alastair Humphreys

Door National Geographic als avonturier van het jaar 2012 bestempeld heeft Alastair Humphreys een enorme voetafdruk achtergelaten in de avonturenwereld, en ook daaromheen.

– Microadventures
Microadventures zijn voor iedereen. Alastair is bedenker van dit concept dat wereldwijd om zich heen heeft gegrepen. Het idee is dat avontuur overal te beleven is en om dit te bewijzen heeft hij samen met een vriend een rondje langs de M25 gelopen; de ring om Londen.

– Into the Empty Quarter
Samen met Brits avonturier Leon McCarron heeft hij een 2575 km reis gemaakt in de voetsporen van Wilfred Thesiger. Deze zes week durende reis voerde hen door de woestijn in Jemen, Oman en Verenigde Arabische Emiraten.

Lees meer over microavonturen en Alastair Humphreys

Tekst: Erwin Zantinga